Clip!

 
Het uitbrengen van een album is aanzienlijk bewerkelijker dan je op het eerste gezicht zou zeggen.
Eén van de paradoxale zaken in het hele proces is, dat je van het ene ‘belangrijkste moment’ ongemerkt overglijdt naar het volgende ‘belangrijkste moment’.
Zelfs als alles is opgenomen, ge-edit, gemixed en gemastered, heb je het gevoel dat ‘het echte werk’ nog moet beginnen.

Er volgt namelijk een moment dat de cd-daadwerkelijk een cover moet krijgen. Maar ook dat er een representatieve website moet worden gebouwd. Er moet een promotieplan worden gemaakt (“wat is je ‘kapstok’?”) en, in dat stadium misschien wel het belangrijkste belangrijkste moment; er moet een videoclip worden gemaakt bij de beoogde single.

Ik heb sinds 2007 drie keer de produktie van een clip geïnitieerd en ik kan je verzekeren; het produceren van een popalbum is peanuts vergeleken bij het maken van een leuke muziekvideo van anderhalve minuut.
Maar ‘you can’t rush art’ en creativiteit is onuitputtelijk, dus even ‘n clipje bij ‘welkom thuis’ maken, zou toch potverdrie ook nog wel lukken.

Nu heb ik wat dat betreft gemakkelijk praten, omdat ik voor het maken van een clip een beroep kan doen op mijn vrienden, Gabe Bauer en Erwan van Buuren. Erwan (camera) en Gabe (regie) schoten reeds eerder de clip bij mijn lied ik mis je en daarnaast werkten we eerder samen aan de korte films Flirt en Biscuits.
Al snel voegde producente Roos Stam zich bij ons Three Amigo’s. Roos kende ik reeds, omdat ze tevens een goede zangeres is en voor mijn Flirt-score in haar eentje een engelenkoor had ingezongen
Ons A-team was compleet en zoals B.A. van twee oude stofzuigers en een kerosinevat een pantserwagen kan bouwen, zo zouden wij met de beperkte middelen die ons ter beschikking stonden Citizen Kane dunnetjes overdoen.

De werkelijkheid bleek weerbarstiger. Veel geniale ideeën sneuvelden op het eenvoudige feit dat we niet het budget hadden om een weekendje de Pinewood Studio’s te huren.

Om te beginnen bij het begin; waar moest de clip over gaan?
Het titellied van het album ‘welkom thuis’ gaat over een relatie die de eerste verliefdheid en alle denkbare horden die je in een relatie kunt nemen heeft overleefd. En hoewel de film bij het nogal opgewekte liedje zeker niet te serieus kon worden, wisten we dat we niet gemakzuchtig konden terugvallen op blingbling, Cristal-champagne en tieten. Ik heb wel een zekere naam hoog te houden.

Tegen middernacht op de derde brainstormsessie kwam Het Verlossende Idee. Tevreden sprongen we ‘s nachts weer op de fiets en drie dagen later hadden Erwan en Gabe naar aanleiding van dit idee een surrealistisch script geschreven waar David Lynch een puntje aan kon zuigen.
Donny Darko meets Dr. Parnassus meets Groundhog Day.

We zouden het onszelf bepaald niet eenvoudig maken, maar, hee; kunst mag moeite kosten.
Het enige wat we nu nog nodig hadden, was een lokatie.
En twintig acteurs.

Wordt vervolgd…
 
 
 

Ook leuk:

        »  7 poppen
        »  Dit dacht ik vanochtend…
        »  Harde porno
        »  Tadaaa!
        »  Water Naar De Zee (tekst)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Claudia Otten: Axel Lukkien 'Welkom Thuis' album cover shoot
 
Op 29 maart 2013 is Axels 2e studio- album welkom thuis verschenen, het langverwachte vervolg op zijn debuut nou en of.

Welkom Thuis is hier te bestellen.


 
Luister naar Axels muziek op SoundCloud
SoundCloud

 


 
contact

facebook

youtube

foto's


Wil je op de hoogte blijven?
Naam
Emailadres *

Laat je mailadres achter en we houden je persoonlijk op de hoogte van Axels optredens!
(Uiteraard worden je gegevens door ons volstrekt vertrouwelijk behandeld.)


 
colofon

 


 
archief