Sex-scene (Clip! Deel 3)

 
Als ik met deze kop je aandacht niet heb, dan weet ik het niet meer.
Maar het is wellicht net íetsjes meer dan een loze belofte of een knipperend neonbord; midden in het filmscript van ‘welkom thuis’ nam inderdaad een bescheiden bed-scene plaats.
Het was uiteraard de bedoeling om het allemaal heel netjes te houden.

Zoals gezegd; voor de clip bij ‘welkom thuis’ moesten we op zoek naar ongeveer twintig acteurs, afhankelijk van het definitieve draaiboek. En, vrij naar Yoda: “always in motion ‘n draaiboek is”.
Géén edelfiguranten hadden we nodig, maar mensen die daadwérkelijk konden acteren.
Nu geef ik sinds enkele jaren tekstdicht-lessen aan muziektheater-studenten van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Jonge mensen met acteerervaring, die wellicht wel waren te porren voor een rol in een excentrieke muziekvideo.
En inderdaad: Tessa, Lieke, Femke, Mirjam, Nike, Emma, Wolter, Tim, Tom en Stijn stelden hun acteertalent ter beschikking.
Weldra lieten via Facebook ook andere acteurs weten dat ze ons uit de brand wilden helpen: Simone, Michiel, Michiel (we hadden twee Michiels op de set), Jochanan, Stella en Jochem.
En singer-songwriter Jente van Eck werd gecast voor de cruciale rol van ‘buurvrouw’.
Van Tessa werd misschien wel de grootste acteerprestatie verwacht; ze moest boos en verdrietig zijn tegelijk, op blote voeten een koffer de openbare weg op smijten en intussen doen alsof ze het niet koud had.
Voor mij was ook een kleine rol gereserveerd, aan het begin én het einde van de clip. Ik acteer als een natte krant.

Natte krant of niet, ik zat tenminste níet in de bedscene, hoewel mijn atletische contouren wel weer in andere ondergoed-scenes onverbiddelijk zichtbaar zouden zijn.
Uiteraard voelde ik me aanvankelijk ongemakkelijk over het idee dat ik mijn studenten ging inzetten voor een vrijscene, maar ik had besloten ‘t ze maar gewoon van tevoren te vragen en dan zou ik wel merken wie zich als vrijwilliger zou melden. Het waren immers acteurs, dus die moeten wel wat gewend zijn, zou je zeggen.

Als eerste benaderde ik de mannen, en wel mijn vier (ex)studenten: Tim, Tom, Wolter en Stijn. Die reageerden laconiek. Zo van ‘okidoki’ en ‘no problemo’.
Ik zag er iets meer tegenop de dames te vragen, maar van mijn vrouwelijke studenten zegde Mirjam gelijk toe en ze meldde ook maar meteen eigenmachtig collega Nike aan voor de klus. Daar ben je vriendinnen voor.
Als je de gemiddelde conservatoriummuzikant vraagt om in de studio een ordinaire drieklank te spelen, trekt hij een vies gezicht, maar deze jonge acteurs knipperden niet met hun ogen toen ik ze vroeg hun broek uit te trekken voor de camera.
Kijk, dát is nou professionaliteit.
Uiteindelijk moest het natuurlijk een uitermáte kuise scene worden en moet ik tot mijn verbazing toegeven dat ik dus op mijn oude dag uitermáte preuts ben geworden.

Omdat ik gedurende de filmopnamen vooral bezig was de arriverende acteurs op te vangen op de begane grond, had ik de aanvang van van de bedscene-opnamen in het souterrain gemist.
Toen ik halverwege toch eens beneden ging kijken, lag Nike op bed mooi te wezen onder een groot opgespannen wit laken. Over haar heen gebogen lag Jochem, in z’n Jansen en Tilanus. De avond ervoor was hij getrouwd en nu liet ik ‘m vreemde vrouwen zoenen. Onwillekeurig voelde ik me toch een beetje een souteneur.
Laf vertrok ik maar weer terug naar de begane grond.
Naderhand hoorde ik dat er ook nog girl-on-girl- en boy-on-boy-action was gefilmd.
Deze docent tekstdichten gaat naar de hel, zoveel is duidelijk.

Wordt vervolgd…
 
 
 

Ook leuk om te lezen:

        »  Je bent nooit te groot voor Sinterklaas…
        »  Recensie Welkom Thuis: “Heldere teksten zonder poëtische poeha”
        »  Welkom op de nieuwe Axel Lukkien-site!
        »  HOE DAN OOK – opnamen februari 2011
        »  De beste vriend van Sinterklaas

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Claudia Otten: Axel Lukkien 'Welkom Thuis' album cover shoot
 
Op 29 maart 2013 is Axels 2e studio- album welkom thuis verschenen, het langverwachte vervolg op zijn debuut nou en of.

Welkom Thuis is hier te bestellen.


 
Luister naar Axels muziek op SoundCloud
SoundCloud

 


 
contact

facebook

youtube

foto's


Wil je op de hoogte blijven?
Naam
Emailadres *

Laat je mailadres achter en we houden je persoonlijk op de hoogte van Axels optredens!
(Uiteraard worden je gegevens door ons volstrekt vertrouwelijk behandeld.)


 
colofon

 


 
archief